challenge,  modeltekenen

De 40 figuren challenge recap

Eindelijk tijd gevonden om een filmpje te maken van de 40 figuren challenge, die uiteindelijk een 46 figuren challenge in 4 weken en 4 dagen werd. Veel verschillende figuren in verschillend materiaal. Heb ik me een beetje aan mijn eigen leerdoelen gehouden?

Op de gekozen foto’s stonden meerdere keren twee figuren. Het idee was dat we dan konden kiezen welke van de twee, maar al snel bleek dat we allebei steeds beide figuren gebruikten. Meer werk dus, waarin we – op het moment dat we in tijdnood kwamen – een goed argument zagen om een er paar dagen aan te plakken. Vandaar de afwijkende getallen…

Om mezelf uit te dagen, mocht ik niet meer dan de helft in potlood doen. Van de 42 tekeningen zijn er 14 potloodtekeningen (waarvan 3 in kleurpotlood), 11 mixed media, 5 olieverf, 10 aquarel, 1 inkt en 1 gouache. Dus dat is gelukt. Het is wel een lekker eclectisch zooitje geworden, maar daaraan kun je ook aflezen dat ik aan het experimenteren ben geslagen.

Ik dacht van te voren dat ik een hele rij figuren zou gaan proberen in aquarel zoals ik had geoefend in de lessen van London Drawing met Aaron Jacob Jones. Maar in plaats daarvan ging ik in aquarel snelle lijntekeningen met mijn sleper maken. I LIKE!!

Dit waren de punten die ik van te voren had vastgesteld:

  • Meer gevoel ontwikkelen voor hoe een figuur in elkaar zit
  • Als ik met potlood werk: meer variatie in de lijnen die ik gebruik
  • Als ik met verf werk: schaduwen en rondingen aanbrengen
  • Mezelf toestaan meer te spelen met de foto

Ik denk dat ik op al die punten wel vooruitgang heb geboekt. Niet bij iedere figuur – er zitten zeker ook een paar mislukkelingen tussen – maar op sommige ben ik best trots. En ik ben ook trots op het feit dat ik wat vrijer met de verschillende materialen bezig ben geweest. Met verf schaduwen en rondingen aanbrengen, dat blijf ik lastig vinden. Maar daar blijf ik op oefenen.

Ik heb zelf zeker zo mijn favorieten, ben benieuwd of jullie dezelfde mooi vinden. Laat het hieronder weten!

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *