lezen

Dag van de minibieb

Een paar jaar geleden heb ik voor mijn verjaardag een boekenhuisje gekregen. Het beste cadeau ooit (thanks dad!). Vandaag, op de dag van de minibieb, is er bij ons in Zeist een route langs zo’n 17 boekenhuisjes uitgezet. Er zijn ook speciale activiteiten te doen zijn zoals een grabbelton en voorlezen. Bij mij krijg je vandaag bij je boek een unieke boekenlegger, gemaakt van een van mijn oude aquarellen.

Ik vind het boekenhuisje echt een uitvinding. Mijn huis puilt uit van de boeken en toch koop ik graag nieuwe. Omdat er een grens zit aan de hoeveelheid boekenkasten die er in ons huis passen, moet ik ook boeken weg doen. Dit huisje maakt dat een stuk makkelijker want er wordt veel gebruik van gemaakt.

Sommige mensen stoppen even als ze teruglopen van de supermarkt of op weg naar de bushalte. Anderen komen speciaal langs met de hond om te checken of er al iets nieuws in ligt. Tijdschriften en romans gaan het snelst. Maar ook geschiedenisboeken of literatuur vind zo zijn liefhebber. Ik word ook wel aangesproken door mensen die vertellen dat ze van een boek genoten hebben. Zelf vind ik ook boeken die ik wil lezen. Soms een verrassing, soms een boek dat al een tijdje op mijn leeslijst staat, zoals The Great Gatsby of Moord in de moestuin van Nicolien Mizee. Daar heb ik dan zelf weer plezier van.

Sluikreclame
Toen ik hoorde van de dag van de minibieb leek het me leuk om als extraatje boekenleggers in de boeken toe te voegen. Ik ben oude aquarellen en tekeningen gaan zoeken, waar ik niet aan gehecht ben. Die heb ik in nette boekenleggers gesneden. Best grappig om te zien hoe een matige aquarel het als boekenlegger goed kan doen! Krijt en houtskool is minder geschikt want dat vlekt (had ik voor het versnijden kunnen bedenken).

Ik besluit om op de achterkant het adres van mijn blog toe te voegen. Nu is de boekenlegger een persoonlijke reclame geworden. En in een vorm die zowel bij mij past als bij het onderwerp van de blog. Hoeveel mensen zouden die url ook echt gaan intikken thuis? Moet er meer uitleg bij? Is er iemand onder mijn lezers die daar verstand van heeft? Advies is altijd welkom! En als je hier gekomen bent, naar aanleiding van de boekenlegger? Laat het even weten. Ik ben benieuwd!

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *