doen,  les,  mind

Zoveel te doen, ik heb nog zoveel te doen

Mijn hoofd loopt over. Helemaal hyper van alle dingen waar ik tegelijk mee bezig ben. Ik blijf lijstjes maken van dingen die ik niet moet vergeten en weet even niet meer waar ik de focus op zal leggen. Herkenbaar? Vast wel. Dit zijn de teken- en schilderingen waar mijn hoofd mee vol zit:

De 40 figuren challenge
Officieel is zondag de laatste dag van de challenge, maar Evianne en ik hebben samen besloten om onszelf wat meer dagen te geven, vier om precies te zijn. Op de  foto’s die we hebben uitgekozen staan regelmatig twee figuren. Het zijn er 46 in plaats van 40, dus extra tijd is niet meer dan eerlijk. Plus dat we allebei ook druk zijn met andere dingen (misschien wel de grootste reden, maar dat klinkt te veel als falen). Ik moet er nu nog 10 en ik heb nog 8 dagen. Klinkt als te doen, maar dan moet ik mezelf niet te veel afleiden met andere dingen zoals:

De lessen van het Kunstenhuis
Ik moet mijn werk van de vorige les nog afmaken in eerste versie, zodat ik meer kan leren over glaceren en corrigeren in de volgende les. Gelukkig hoeft dat niet voor morgen, maar wel voor volgende week en dan moet de olieverf ook nog kunnen drogen. Dus niet te lang mee wachten.

Find your joy taster
Dit is een gratis online cursus die wordt aangeboden door Louise Fletcher van Art Juice, mijn favoriete podcast. Het doel van de cursus is om aan de hand van een aantal opdrachten op zoek te gaan naar wat je zelf het leukste vind om te doen als je schildert. Wat is belangrijk voor jou? Is het kleur, textuur, toon, etc?

Op zoek gaan naar je eigen stem klinkt super interessant. In de Facebookgroep zitten meer dan 4000 mensen die allemaal op dit moment met die cursus bezig zijn. Het enthousiasme van Louise is aanstekelijk – daarom luister ik zo graag naar die podcast – en ik denk dat het goed voor me zou zijn om dit open en met alle focus te gaan volgen.

Direct Watercolor month
Juni is de maand van de Direct Watercolor challenge. Het idee is dat je in 30 dagen 30 aquarellen maakt zonder ondertekening. Ze mogen klein zijn of groot, snelle schetsen of langer doorwerkte exemplaren. Je kan ook op 1 dag twee werken maken zodat je een dag kunt overslaan. Ik heb al twee keer eerder meegedaan aan deze challenge en  de 30 heb ik nog nooit gehaald. Ergens rond de 15 raak ik verzadigd en afgeleid.

Stiekem heb ik zitten denken, dat ik het dit jaar zou kunnen halen door het anders aan te pakken. Als ik nu iedere dag een stuk fruit schilder en iedere keer probeer om de schaduwen goed te krijgen en met toonwaarden te spelen. Hoeveel beter worden je appels na 30 keer oefenen? Leek me wel een concrete invulling. Benieuwd of dat me gaat lukken. Ik heb al twee appels gedaan.

Snap je mijn hoofd? Als ik dit zo zit op te schrijven denk ik dat ik de focus wil leggen op de cursussen. Die kan ik alleen nu doen. Die appels en citroenen kan ik daarna altijd oppakken. Wat betreft de figuren… dan maar niet ook meer uitgewerkte ertussen. Ze kunnen ook in vijf of tien minuten.

Alles op een rijtje zetten heeft geholpen. Nu kan ik rustig gaan lunchen voordat ik straks met London Drawing een op Van Gogh gebaseerd portret van mezelf ga maken. Had ik al verteld dat het deze maand Vincent is die als inspiratie dient? Daar kan ik natuurlijk ook niets van missen…

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *