doen,  life

En toen had ik ook een youtube kanaal!

Het leven van een blogger gaat niet over rozen. Nieuwsbrieven die zich spontaan verdubbelen en dan helemaal niet meer verstuurd willen worden. Leuke ideeën voor filmpjes, maar hoe doe je dat eigenlijk? Ik leer niet alleen tekenen, maar ook – met vallen en opstaan – steeds meer van software en internet.

Bij de post over mijn schetsboekenverzameling leek het me leuk om jullie ook een inkijkje te geven in mijn schetsboek. Dus ik plaatste mijn telefoon op zo’n selfiestatief en maakte een filmpje. Ik bladerde langzaam langs de tekeningen en de ingeplakte plaatjes en de vele teksten. Goed! Klaar. Bij het terugkijken, bleek ik de verkeerde kant op te filmen. Je ziet alleen het plafond…

Take 2. In mijn enthousiasme duw ik halverwege het filmen tegen het schetsboek. De camera vindt dat een goede reden om van liggend naar staand filmen te wisselen. Weer een onbruikbaar filmpje. Ik neem niet aan dat jullie halverwege je computerscherm willen draaien?

Take 3. Nu heb ik hulptroepen ingeschakeld. Ik hoef alleen maar de pagina’s om te slaan en iemand anders filmt. Prima filmpje. Beetje lang misschien en een beetje saai, maar ik vind het zo wel goed. Probeer ik hem op de site toe te voegen: Dit bestand is te groot!

AARGGGGG!!!!

Dus geen filmpje bij die blog.

Maar omdat ik denk dat het wel leuk zou zijn om af en toe videomateriaal toe te voegen, vind ik dat ik moet onderzoeken hoe ik dat wel kan doen. Ik voel dan eerst weerzin. Computerdingen uitzoeken is niet mijn hobby, maar gisteren heb ik me er toch eens verder in verdiept.

De makkelijkste manier om zelfgemaakte video’s op wordpress te laten zien, blijkt via youtube te zijn. Dan kun je ze doorlinken. Filmpjes op Youtube plaatsen voelt een beetje als iets voor tieners. Maar eerlijk gezegd kijk ik zelf ook met vlagen ‘how to watercolor’ instructievideo’s of luister hoe een gitaarliedje hoort te klinken. En dat zijn helemaal niet allemaal jonge mensen.

Een youtube kanaal blijkt zo gemaakt en een video staat er ook zo op. Mijn superfancy video over mijn schetsboek is al twee keer bekeken (beide keren door mijzelf) en nu voor jullie toegankelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *