doen,  kleur

Nieuwe verf

De eerste winkel die ik op afspraak bezoek, is natuurlijk de winkel waar ik mijn schilder- en tekenspullen koop. Vanmorgen gebeld en vanmiddag kon ik een half uur naar binnen. Mezelf aanmelden, mondkapje op, handen ontsmetten en naar binnen. Ik was als een kalfje dat voor het eerst de wei weer in mag: snelde van het ene schap naar het andere: papier, verf, penselen. Welke maat? Welke kleur? Ach doe maar allebei.

Ik had van te voren een lijst gemaakt met dingen die ik echt nodig heb (Winsor Yellow en transparante Lemon Yellow aquarelverf) en een aantal dingen ‘nice to have’. Maar ik heb gewoon alles zonder verder na te denken in mijn winkelmandje gegooid.

Indigo, Alizarin, Lemon yellow, Burnt Sienna, Magenta: eindelijk fijne kleuren gouache. Een dunnere sleper, twee varkensharen penselen en als bonus item een doosje carré krijt dat totaal NIET op de lijst stond, maar er gewoon erg leuk uit zag.

Zelfs nu ik dit zit te typen voel ik me nog hyper, alsof ik te veel suiker gegeten heb. Ben het winkelen helemaal ontwend!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *