inspiratie,  kunstgeschiedenis,  NAU,  tentoonstellingen

Kunsthappen in Berlijn

Ondertussen is het alweer een tijdje terug dat ik in Berlijn was. Ik ging eind augustus met de NAU dus dat betekende heel veel kunst, nieuwe mensen en een hoofd vol indrukken en inspiratie. Ik had beloofd om voor de site van de NAU een verslag te schrijven. En dat is vanmiddag gepubliceerd. Als je op deze link drukt, kun je het daar lezen.

Mijn zusje vroeg van de week nog of ik wat inspiratie uit Berlijn heb kunnen meenemen. Natuurlijk kan ik pas over een tijdje terugkijkend zeggen wat er precies uit Berlijn terugkeert in mijn werk. Maar ik ben wat aan het fröbelen met plastic cowboys (bij Isa Genzken zagen we plastic soldaatjes). Inpakken, verstrikken in weefsels (dat zag ik bij Ange Dakouo)… Ik weet ook zeker dat er iets van Christina Quarles gaat terugkomen en is het toeval dat ik met Paul Klee bezig ben, of komt dat ook doordat ik zijn werk weer zag in Berlijn?

Nieuwsgierig geworden naar de kunstenaars die me inspireren? Lees het hele verslag op de site van de NAU: excursie Berlijn 2023

bijschrift: Eva Fabregas in de Hamburger Bahnhof, foto: Ingelies Vermeulen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *