life,  mind

En toen was het boek af… en zit ik niet bij de laatste 3

Donderdag – precies op de deadline – mijn verhaal afgemaakt. Vandaag is al bekend gemaakt welke drie verhalen doorgaan. Mijn verhaal zit er niet bij. Ben ik erg teleurgesteld? Ben ik verdrietig? Had ik het anders moeten doen? Ik weet het niet goed. Ik voel en denk van alles door elkaar geloof ik.

Een kleine selectie van alle gedachten in mijn hoofd:

Rationaliserend:
– De kans was klein. Half Nederland schrijft, doet mee met schrijfwedstrijden. Het aanbod is heel groot. Dus de kans dat ik bij de laatste drie zit was klein.
– Dit was de eerste keer dat ik zo’n lang verhaal heb geschreven, dat het dan niet gelijk een prijs wint is heel normaal.
– Ze kunnen in die korte tijd nooit alle verhalen gelezen hebben, ze kiezen op basis van de beste PR synopsis.
– Ik begrijp het ook wel. Er zaten ook wel dingen in mijn verhaal die beter konden.

Emotioneel:
– De afgelopen dagen voel ik me heel moe, een beetje leeg. Wat ik nu voel lijkt daarop voort te borduren. Nog meer leegte.
– Het voelt als een heel suf einde van een matige film.
– Misschien wil ik toch wel even onder een dekentje liggen huilen.

Inspirerend:
– Ik heb toch maar mooi gedaan!
– Het is me gelukt om dit slepende project tot een leesbaar verhaal te bewerken binnen de daarvoor gestelde tijd. Daar ben ik trots op. En dat was oorspronkelijk ook mijn grootste doel: om dit project, waar ik al vijf jaar af en aan mee bezig ben tot een einde te brengen. Ongeacht wat iemand anders van de kwaliteit vindt.
– Ik heb mezelf meerdere keren overwonnen met dit boek. Dat dat gelukt is, dat ik nu weet dat ik dat kan, voelt sterk.
– Ik kan nooit meer zeggen dat ik geen doorzettingsvermogen heb.

De troostende, opbeurende lieve appjes stromen binnen op mijn telefoon. Van mijn moeder kreeg ik deze mooie bloemen. ‘Wat jammer na al dat harde werk’, ‘Je hebt er zo hard aan gewerkt’, ’tyfusleiers’, ‘Je kan echt wel schrijven’, ‘Het zegt niets over de kwaliteit’. Knuffels en hartjes emoticons. Ik houd ook van jullie! hartjes terug!

4 Comments

 • Marijke Hafkamp

  Super knap dat je het hebt afgemaakt! Toen ik mijn (werkgerelateerde) boek af had vergeleek ik het met een bevalling (die ik overigens makkelijker vond…). Voor jou lijkt het nu misschien wel op een pittige zwangerschap en stoere bevalling waar je een mooi kind hebt gebaard, waar jij terecht trots op bent, maar waarvan een onbekende zegt “nou, dat is ook niet moeders mooiste, maar vast wel lief hoor…”. Niks van aantrekken dus en lekker trots blijven! Rare vergelijking maar hij borrelde op…
  Lieve groet,
  Marijke

 • Esther

  Jammer Ingelies! Echter je hebt het toch gedaan! Heel knap dat je alle focus en inspiratie hebt gebruikt voor je verhalen in je boek. Voortkomend, erg leuke content om te lezen voor mij als volger 😃
  Wat ga je verder met je verhaal doen?

  • uiltje48

   Dank je wel Esther! Wat ik nu ga doen met mijn verhaal? Goede vraag. Ik denk dat ik ga onderzoeken wat de opties zijn om het (zelf) uit te geven als e-book of eventueel een klein aantal gedrukte exemplaren. Als ik iets heb besloten, zal ik wel een blog over schrijven :). Voor nu eerst maar even bijkomen en wat andere dingen weer op te rails zetten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *