doen,  les,  online les

Lessen in Lockdown

Mijn IRL schilderclubje heeft het niet zo op online lessen. Ook nu de lockdown langer gaat duren, willen de meesten liever niet al zoomend en Whatsappend aan de slag. Evianne en ik besluiten om dan zelf het online aanbod te onderzoeken. Na een middagje googelen verzuipen we zowat in het aanbod. Je kunt op allerlei niveaus workshops en cursussen vinden. Keuze stress!

Het moet niet te makkelijk zijn, niet te vrijblijvend, niet te duur, niet op een heel onhandig moment van de dag of de week, niet te voorgeprogrammeerd. Vooral de online modelklassen spreken ons aan. Maar we kiezen als eerste een gratis les van Art Enthousiasts Londen: samen een bloem in soft pastel tekenen. Allemaal dezelfde bloem tekenen voelt wel een beetje weinig creatief, maar wie weet leren we meer over het gebruik van soft pastels in het algemeen.

En dat klopt. Het was heel nuttig om mee te doen met het de docent. Eerst de kleur, dan het licht en donker en als laatste meer details. En steeds fixeren tussendoor. Het tempo was goed te volgen. Grappig is ook dat al die bloemen toch anders worden.

Ben zelf best tevreden over het resultaat. Volgende week geeft ze een les over de werkwijze van Degas, in mijn ogen een echte soft pastel hero, dus ik heb me al opgegeven. Ben benieuwd of jullie ervaringen hebben met online tekenlessen? Is er iets wat je zou aanraden?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *