life,  mind

Te warm!!

Ik had een heleboel plannen, uit te voeren vanaf het moment dat we terug zijn uit Italië: werken aan mijn olieverf landschappen, het Italiaanse landschap omzetten in fantastisch werk, verder met mijn portretten. Maar het komt er allemaal niet van. Ik plak aan mijn stoel, mijn vingers zijn opgezet, mijn hersenen zijn verweekt: het is te warm!

Vandaag ben ik even naar de Walk Art Markt geweest. Voor het eerst sinds corona konden we Zeister kunstenaars – van sieradenmakers tot schilders en van keramisten tot houtbewerkers – zich weer aan het publiek tonen in het park. Het park lag er zinderend van de hitte bij. Nog best veel publiek voor een hittegolf.

De Toets stond er ook met een stand. De vraag was of er mensen wilden komen schilderen om zo een beetje de sfeer van De Toets weer te geven. Ik had gezegd dat ik wel een paar uurtjes wilde komen schilderen. Maar toen ik in de gang klaar stond met mijn spullen dacht ik: ‘Sorry… te warm!’

Ik zou wel willen schilderen maar het is te warm. Dit is geen doen.

Het was niet de eerste keer deze week dat ik wel plannen had om te schilderen, maar dat het er niet van kwam vanwege de hitte. Ik denk dat dat nog een reden zou kunnen zijn om niet naar het zuiden van Frankrijk te emigreren om daar dan in hippie jurk met een penseel te zwaaien: boven de 30 graden krijg ik nauwelijks een idee in mijn hoofd gevormd, laat staan op het doek.

Nee, dit is weer om met je voeten omhoog in je achtertuintje te zitten. Me te concentreren om het briesje dat mij enige verkoeling biedt. Een kan water er naast, watermeloen en een goed boek. De rest van het leven moet wachten tot NA deze hittegolf. Dan gaan we er weer tegenaan.

Maar niet nu…

Te warm 😊

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *