lezen

Dozen vol boeken

Vandaag heb ik twee dozen met boeken over tekenen en schilderen opgehaald bij een veilinghuis. Ja mam, ik weet dat je als je dit leest wil zeggen: ‘Heb je niet al genoeg boeken?’ Er staat hier namelijk al een meter boeken over tekenen en schilderen. Wat is genoeg? Dit blog is een goed excuus voor meer boeken. En of ik er blij van wordt? Dat zeker!

Ik check altijd de maandelijkse veilingen van het Notarishuis in Arnhem. Heb ook wel vaker wat gekocht: een paar tekeningen, servies en een mooie aquarel. Deze keer zag ik dat er opvallend veel boeken werden aangeboden. Een groot aantal dozen met kunstboeken en ook drie dozen met boeken over tekenen en schilderen.

Drie hele dozen vol! De vorige eigenaar moet echt bezig zijn geweest met tekenen en schilderen. Net als ik. En net als ik had hij of zij een brede interesse. Olieverf, acryl, tekenen, abstract en klassiek. Ik vergroot dan het plaatje op de site en lees de titels, ga me inhoud voorstellen bij die titels: The Yoga of Drawing. Uniting Body, Mind and the Spiritual of Grensverleggend schilderen: experimenten ter verdieping van de eigen schilderstijl of Zeefdrukken met waterverf.

En voor ik het wist had ik op bieden gedrukt. Eerst één doos, maar later stiekem ook een tweede. Maandag, vlak voor de veiling sloot, word ik overboden. Ik bied opnieuw. Heb met mezelf afgesproken dat ik dat maar één keer doe, maar als ik dan nog een tweede keer overboden wordt, druk ik toch nog een keer op de knop. Ik gooi mijn telefoon aan de kant. Als ik nu weer overboden wordt, zijn ze niet voor mij. Als ik weer kijk heb ik beide dozen. Grijns.

Maar mam, weet je wat? Ik zal steng selecteren. Ook boeken alleen lezen en dan in het boekenhuisje doen, dat er bij mijn hek staat. Misschien kan iemand anders er nog wat mee. Maar van anderen, weet ik al dat ze mogen blijven. De menselijke anatomie voor kunstenaars is nu van MIJ!

3 Comments

  • Je moeder

    Lieve kind, wat een geweldig stukje! Luister niet naar mij en doe waar je gelukkig van wordt! Ik blijf ook maar boeken kopen en van lezen word ik ook nog steeds blij! Het boek over Pearl Buck is prachtig!

      • Je moeder

        Hoera, ik heb je lieve stukje gevonden aar ik heb er geen melding van gehad. Buck moet je zeker lezen en van jou wil ik dan graag een boek lenen dat buck geschreven heeft. Welke heb je? Leuk dat je al at hebt aan een boek uit de doos!! Lekker doorgaan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *