challenge,  doen,  portret

50 portretten challenge

Sinds september dagen Evianne en ik elkaar uit door middel van teken challenges. Iedere vier weken wisselen we van onderwerp. De challenge moet niet te veel tijd kosten en ons iets laten oefenen waar we in willen verbeteren of waar we zin in hebben (liefst allebei). Denk bijvoorbeeld aan toonwaarden oefenen of een foto terugbrengen tot de essentie. Wie de weekopdracht niet haalt moet zijn schuld in koekjes afbetalen.

Op internet zijn ook een heleboel challenges te vinden. Een aansprekende is bijvoorbeeld ‘100heads’: schets in tien dagen 100 portretten. Door er zoveel zo snel achter elkaar te maken, wordt je er – is het idee – steeds beter in . Ze zeggen ook: kijk bij de eerste twintig niet naar hoe goed het lijkt, maar schets gewoon, je zult zien dat het steeds beter gaat.

Met mijn worsteling met gezichten de afgelopen tijd in gedachte en Eviannes voorliefde voor portretten, bleef deze challenge ons trekken. Maar honderd portretten in tien dagen, dat klonk niet haalbaar. Dat is slecht voor de motivatie. Na enig over en weer app verkeer zijn we gekomen tot 50 portretten in vier weken. Dat klinkt als veel – 12 of 13 per week – maar lijkt ook te doen.

Heb je zin om mee te doen?

Vijf minuten per foto is genoeg. Langer mag natuurlijk altijd – aan nummer 1 hierboven heb ik langer gewerkt – maar hoeft niet. Alle foto’s staan op mijn pinterestbord 50 portretten en als je je foto’s op instagram zet met #50portretten2021 kunnen we elkaars werk terug vinden. Hoeft niet, no pressure.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *